Fordulópont: amikor egy pillanat alatt megváltozik az életünk

fordulópont

Emlékszel arra a pillanatra, amikor megváltozott az életed? Ez volt az a bizonyos fordulópont az életedben. Amikor minden megváltozott. Mert fordulópont volt ez a javából. És alig vetted észre. Már annyira nem hitted, hogy ilyen létezik. Aztán – egyik pillanatról a másikra – ott volt előtted, és ekkor már tudtad, hogy az életed megváltozott. Erről beszélek most, erről a fordulópontról.

Mi lesz veled, párkapcsolati tréning?

2022. augusztus 20-án írtam az oldalamra az utolsó blog szövegemet. Nem most volt, meg kell hagyjam. Az is lehet, hogy kijöttem a gyakorlatból, és nem igazán fognak jönni a szavak és a mondatok úgy, mint korábban. De akkor is, ez most egy igazi fordulópont az életemben, mivel itt ülök a gép előtt, és Hozzád írod – meg azért egy kicsit magamnak is.

Alkalmanként előjött bennem, hogy írnom kellene egy szöveget, de ennyi volt, és nem volt folytatása. Ha jobban belegondolok, az elmúlt 5 évben – mióta először belenéztem a párkapcsolatok varázsgömbjébe – nem értem el túl sok sikert a saját vállalkozásom kiépítésében. Megszületett a weboldal, rákerültek az optimalizált blog szövegeim, írtam a napi online marketing posztjaimat, aztán semmi.

Az a bizonyos online marketing

Rájöttem, hogy nem konyítok egy cseppet sem az online marketinghez. Az interneten levadászható anyagok közül jó párat kijegyzeteltem, a weboldalamat készítő szakember ismerősöm is elmondta a tanácsait, fel is adtam pár hirdetést, hogy a kattintások számát növeljem, de mégsem következett be a várva várt fordulópont.

Egy alkalommal kibéreltem egy termet egy iskolában, megjelentem időben a Párommal, de egyetlenegy érdeklődő sem jött el (később kiderült, hogy rosszul volt beállítva a honlapom, így hiába volt a hirdetés, nem tudtak jelentkezni az érdeklődők).

Road movie

Három éve ilyenkor még Nyíregyházán dolgoztam egy festő csapat részeként, segédmunkát végeztem egy helyi iskola átalakításán. Azon az őszön indult el a Debreceni Egyetemen az agrármérnöktanár képzésem. Fordulópont volt ez a javából, mivel hatodik alkalommal csengetett már be az életembe a tanítás, és ekkor már elfogadtam.

Fél évvel később megjelent az életünkben a Covid-19, és az addig is csordogáló felnőttképzési megbízatásaimat elfújta a szél. Ismerős volt a helyzet: hét év alatt ez már a sokadik alkalom volt: amikor már úgy tűnt, hogy jó úton haladok, megint kihúzták a megélhetést nyújtó tevékenységet a lábam alól.

Amire tényleg nem gondoltam

Fordulópont volt a javából, amikor végre eldöntöttem, hogy közel 8 év szabolcsi lét után újra visszaköltözünk Budapestre. Végre kimondtam, hogy a korábbi vállalkozásom összeomlásáért csakis én vagyok a felelős.

Pár hét múlva már a 3. tanévemet fogom elkezdeni, mint agrármérnöktanár. Sose gondoltam volna korábban, hogy ez az én utam. Lehetetlennek tűnt, hogy én ebben az életemben egyszer gyerekeket fogok tanítani. Az élet mindig odatette elém a lehetőséget, de különböző okok miatt csak az ötvenedik életévem után jutottam el oda, hogy megéljem ezt a fordulópontot az életemben. Tudom már, hogy jól döntöttem, ez az én utam.

Tenerife – az igazi, a tökéletes fordulópont helyszíne

Három hete érkeztem vissza Teneriféről. Puerto de la Cruz-ban vettem részt egy öt napot stresszkezelői módszertani tanfolyamon. Volt itt elmélet és gyakorlat az Atlanti-óceán partján. Tudtam, hogy angolul fog folyni végig az oktatás. Féltem tőle, mivel szinte semmilyen pozitív tapasztalatom nem volt addig a nyelvvel. Bár rengeteget magoltam a gimiben, az egyetemen és a munkahelyemen is, sosem mertem angolul beszélni.

Az első két nap maga volt a pokol. Nem értettem szinte semmit. A harmadik napunkon az iskola udvarán pár lazító gyakorlatot végeztünk. Itt megmozdult bennem valami. Az igazi fordulópont az Atlanti-óceán partján jött el, csütörtökön, Pilates-gyakorlatok végzésekor, majd az azt követő közös kávézásunk közben. Teljesen ellazultam, már nem érdekelt, hogy helyesen beszélek-e, csak megszólaltam. Ütem ott a nemzetközi csapatunk tagjaként, könnyes szemmel és óriási hálával a szívemben megélve ezt a fordulópontot.

Hogyan tovább?

Tudom már, hogy egyedül nem megy. Megtanulhatnám bizonyára az online marketing alapjait, a weboldal szerkesztés fortélyait, intézhetném az online reklámokat is, de megint eltelne öt év, és nem történne szinte semmi. Tudom, mennyire fontos, hogy ezen a területen is apró sikereket érjek el. Hogy legyen önbizalmam, hogy tudjam, érezzem, hogy még van lehetőség arra, hogy elérjek azokhoz, akik igénylik a segítségemet.

Jelen pillanatban a fejemben ott van még az elakadás, úgy, mint ahogyan az angollal volt. Vágyom arra, hogy megtörténjen a fordulópont az életem e szakaszában, és írhassam a szövegeimet a párkapcsolatok világáról. Szabadon, vidáman, mosolyogva. És megtarthassam végre az első párkapcsolati tréningemet, és utána a másodikat, a harmadikat és a többit is.

Újra megvan az érzés

Belülről érzem, hogy újra itt van velem a téma. A párkapcsolatok csodálatos világa. Olyan ez, mint Puerto de la Cruz-ban az Atlanti-óceán végtelen, el nem múló morajlása és mozgása. Feltölt, pusztán a látványától kiráz a hideg. Mert tetszik, mert szeretem, mert ez az enyém, és ezt tovább szeretném adni, hogy mások is megérezzék az életükben a tüzet, a változás tüzét.

Tudtad? Kár tartanod a veszekedéstől!VESZEKEDÉSI ÚTMUTATÓNE FÉLJ TŐLE,HASZNÁLD INKÁBB TUDATOSAN!
TOP
A veszekedés lehetőséget teremt arra, hogy a felgyülemlett feszültséget – ami valójában düh - szabadjára engedjük. Éppen ezért nem kellene félni tőle! Kérd el ezt az útmutatót, amiből megtudhatod, hogyan...
Neved, emailcímed megadása után elküldöm számodra ezt az útmutatót!
Veszekedési útmutató!
Használd tudatosan!
Kérd el most!
Hozzájárulok email, edm küldéséhez
Adj egy jó esélyt magadnak és kapcsolatodnak! Minden szombat reggel 8-10 között könnyű, dimanikus összejövetelt tartunk, ahol a téma a párkapcsolatok problémái és a megoldások.
Neved, telefonszámod megadása után időpontot egyeztetünk és meghívlak!
Személyes minitréning
Csak 2 óra! Csatlakozz most!
Hozzájárulok email, edm küldéséhez
Köszönöm, hogy szándékodban van eljönni. Bízom benne, hogy hasznos információkat hallasz majd. Ráadásul egy sor dolgot megbeszélhetünk, javaslom, készülj kérdéseiddel!
Nem csak kétórás minitréningeket tartunk, hanem párkacsolatokat gatyába rázó egésznapos tréningeket is. Tájékozódásként érdemes lehet ránézned!
Jó lesz találkozni!
Tudtad?
Szánj egy napot párkapcsolatod problémáinak megoldására és helyezd új alapokra kapcsolatodat. Végy részt pároddal vagy magad, garantáltan új felismerésekkel vesz lendületet a kapcsolat!
Neved, telefonszámod megadása után jelentkezem és egyeztetjük a részleteket!
1 Férfi és 1 Nő TRÉNING
Jelentkezz most!
Hozzájárulok email, edm küldéséhez
1 Férfi és 1 Nő tréningemre. Hamarosan jelentkezem, hogy egyeztessünk pár részletet.

Küldtem visszaigazolást e-mailben!
Nézd meg a postafiókodat!
Köszönöm, hogy eljössz!
Szánj egy napot a szingliséggel kapcsolatos gondjaid megoldására, és találj végre társat, aki tisztel, megért és szeret téged...
Neved, telefonszámod megadása után jelentkezem és egyeztetjük a részleteket!
Szingli Megoldások TRÉNING
Jelentkezz most!
Hozzájárulok email, edm küldéséhez
Szingli Megoldások tréningemre. Hamarosan jelentkezem, hogy egyeztessünk pár részletet.

Küldtem visszaigazolást e-mailben!
Nézd meg a postafiókodat!
Köszönöm, hogy eljössz!
Személyes, 2-3 fős tanácsadás, csak mi ketten és a párod, amennyiben ő is részt vesz. Javaslom!
Neved, telefonszámod megadása után visszahívlak, és egyeztetjük a részleteket!
Párkapcsolati Tanácsadás
Itt jelentkezz!
Hozzájárulok email, edm küldéséhez
Párkapcsolati tanácsadásomra. Hamarosan jelentkezem, hogy egyeztessünk pár részletet.

Küldtem visszaigazolást e-mailben!
Nézd meg a postafiókodat!
Köszönöm jelentkezésed!
A veszekedés lehetőséget teremt arra, hogy a felgyülemlett feszültséget – ami valójában düh - szabadjára engedjük. Éppen ezért nem kellene félni tőle! Kérd el ezt az útmutatót, amiből megtudhatod, hogyan...
Neved, emailcímed megadása után elküldöm számodra ezt az útmutatót!
Veszekedési útmutató!
Használd tudatosan!
Kérd el most!
Hozzájárulok email, edm küldéséhez