Szabadság a párkapcsolatban: miért félünk, hogy korlátoznak minket?

szabadság a párkapcsolatban

Ki ne vágyna arra, hogy megélje a szabadság érzését a párkapcsolatban? Amikor együtt van a párjával, mégis oda megy, ahová csak akar? Bizalom ez a javából, amire mindkét félnek szüksége van. Ennek ellenére, sokszor láthatatlan módon, tudat alatt félünk attól, hogyha kötődünk valakihez, azzal elveszítjük a szabadság ideáját a párkapcsolatban.

TÉNYLEG HORGÁSZNI MEGY?

A férfi imád horgászni. Már gyerekkora óta része az életének. Nem tudja megmagyarázni, miért annyira fontos neki, hogy a vízparton legyen. Lehet, hogy a szabadság érzését kelti benne, miközben csak ül és bambul a vízparton?

A barátnője nem igazán szereti, ha elmegy horgászni. Úgy gondolja, hogy az ördög sosem alszik, és lehet, hogy a horgászat csak ürügy arra, hogy megcsalja őt. Ezt a véleményét nem is rejti véka alá: amikor az élete párja beszáll az autójába, felteszi a kérdést: mikor jössz haza?

A férfi utálja ezt. Az anyjára emlékezteti. Amikor gyerek volt, mindig megkérdezte tőle, mikor megy haza. Ott ült a folyóparton, imádott lent lenni, és a fejében idegesítő módon megjelent a hazamenés gondolata. Ettől nem érezte jól magát, és sokszor akkor kellett pakolnia, és hazafelé indulnia, amikor beindult a kapás, és a legjobban érezte magát.

Valahogy ugyanezeket a régi sebeket hozta felszínre a barátnője kérdése. Kiakadt magában, hogy miért kell már az elején elrontani a szórakozását. Szabad szellem volt, aki megadta a szabadság minden elemét a barátnőjének: oda ment, akkor és azzal, akivel csak akart, ezért nem értette, miért nem kapja vissza mindezt. Úgy érezte, hogy ezzel sérült a szabadság a párkapcsolatban.

FÉLTÉKENYSÉG

Ki ne ismerné azt a mardosó érzést, amikor felüti a fejét a zöld szemű szörny?

Ott van a társaságban egy csinos lány. A srác közelít felé. Összejönnek. Imádják egymást. Aztán, kis idő múlva a srác úgy dönt, mégse kell neki ez a kapcsolat. Dobja a lányt.

A lány kiakad, és nem tudja mire vélni a dolgot. Szeretné megbeszélni a sráccal a történteket, de ő hajthatatlan. Nem kér már a lányból.

A fiú összejön egy másik lánnyal. Nagyon csinos, újra szerelmes lesz.

Elmennek egy táncos buliba. Megjelenik a volt barátnője is. És nem egyedül. Kéz a kézben egy sráccal, akit ő is ismer. Nem hisz a szemének: ilyen hamar túltette magát a szakításon?

Képtelen a mostani barátnőjére figyelni. Ott táncolnak mindketten a parketten. Úgy fordul, hogy lássa, mi történik odaát, miközben lebukni sem szeretne. Iszonyú feszültséget érez, amikor a srác megcsókolja a régi barátnőjét.

Lehet, hogy még nem zártam le magamban ezt a kérdést – teszi fel magának a kérdést, de ahogy feltette, már el is engedi.

A buli után hazamennek, a barátnője nagyon kacér, őt akarja. Nincs is semmi baj a potenciájával, megy a szex, mint a karikacsapás, de közben végig ott van vele az exe is. Hárman szerelmeskednek az ágyban, és ez nagyon bizarr számára. Próbálná eltessékelni az agyából a képet, de nem megy. Ekkor már ideges lesz, nem tud figyelni a barátnőjére, és életében először csődöt mond az ágyban.

Teljesen kikészül: magyarázkodni kezd, hogy nagyon stresszes volt a hét, sokat kellett tanulni, és biztos attól van mindez. A barátnője odabújik hozzá, és simogatni kezdi a testét. Elvileg nem bukott le, de mégsem érez megelégedettséget.

ELKÖTELEZŐDÉS

Gyakran lehet manapság olvasni arról, mennyire sokan élik egyedül az életüket. Japánban arról szól a fáma, hogy minden tizedik negyvenéves férfi szűz, és még sohasem volt párkapcsolata.

Otthon van a szüleivel, jól elvan a „gyerekszobájában”, egész nap netezik, és bőven kielégítik a felnőtt tartalmak. A nők, akikkel online kapcsolatot létesít, nem kérnek tőle gyengédséget, nem kell eltartani sem őket, nem izzadnak, nem kell a kedvükben járni, ilyenformán a számára oly fontos szabadság egy kicsit sem sérül.

A mai nemzedék azt látja, mennyire nem megy a szüleiknek a közös élet. Az esetek mintegy felében válás a vége, és a gyerekek csonka családban nőnek fel. És az együtt maradt családokban sem mindig habostorta az élet. Sok a veszekedés, a manipuláció és kevés a szeretet.

Ebben az állapotban kellene a fiataloknak családot alapítani és gyerekeket vállalni. Lehet, hogy csábító a szociális támogatás, a kamat nélküli hitel, felvillan a saját lakás és ház képe, de mégis ott marad bennük a bizonytalanság: az alapok, amiket gyerekkorukban kaptak, annyira erősek, hogy felülírják a józan észt.

Nem véletlen, hogy annyi ma az egyedül élő férfi és nő a világon. Látszólag mindenki a szerelemre vágyik, de nem tudnak mit kezdeni a félelmeikkel.

SZABADSÁG A PÁRKAPCSOLATBAN

Ha ma valaki elmegy egy éjszakai szórakozóhelyre, ne legyen sok illúziója. A buli közel éjfélkor indul. A bárban férfiak és nők. Mindenki figyeli a másikat. A nők sminkelve, csinos cuccokban mutatják magukat. A srácok hamar bekapnak némi bátorítót, így lazítva a görcsösségükön.

A zene szól, a táncparketten megjelenik két nő. Együtt táncolnak, mintegy elindítva a bulit. Erős a zenebona, alig értik egymás hangját. Egy középkorú férfi melléjük lép. Így táncolnak.

A szám végén a férfi meghívja az egyik hölgyet egy italra. Két lehetőség van: vagy összejönnek, vagy bukott egy koktélt. Ha összejönnek, gyakran egymás karjaiban végzik.

Másnap indul a párkapcsolatuk. Vajon mit kezdenek a szabadság igényével a későbbiekben? Ha együtt maradnak, mi lesz a változatosság iránti vágyukkal? Hogy új helyzetekben, új embereket ismerjenek meg? Le lehet-e parkolni a mai, modern, online támogatott világban egy férfi és egy nő mellett?

Vagy jó lenne nyitott kapcsolatban élni, ahol mindenki azt teheti, amihez kedve szottyan? Vagy inkább a meleg, kényelmes, biztonságot adó családi fészekre vágyunk, ahol viszont megvannak a játékszabályok?

Tudtad? Kár tartanod a veszekedéstől!VESZEKEDÉSI ÚTMUTATÓNE FÉLJ TŐLE,HASZNÁLD INKÁBB TUDATOSAN!
TOP
A veszekedés lehetőséget teremt arra, hogy a felgyülemlett feszültséget – ami valójában düh - szabadjára engedjük. Éppen ezért nem kellene félni tőle! Kérd el ezt az útmutatót, amiből megtudhatod, hogyan...
Neved, emailcímed megadása után elküldöm számodra ezt az útmutatót!
Veszekedési útmutató!
Használd tudatosan!
Kérd el most!
Hozzájárulok email, edm küldéséhez
Adj egy jó esélyt magadnak és kapcsolatodnak! Minden szombat reggel 8-10 között könnyű, dimanikus összejövetelt tartunk, ahol a téma a párkapcsolatok problémái és a megoldások.
Neved, telefonszámod megadása után időpontot egyeztetünk és meghívlak!
Személyes minitréning
Csak 2 óra! Csatlakozz most!
Hozzájárulok email, edm küldéséhez
Köszönöm, hogy szándékodban van eljönni. Bízom benne, hogy hasznos információkat hallasz majd. Ráadásul egy sor dolgot megbeszélhetünk, javaslom, készülj kérdéseiddel!
Nem csak kétórás minitréningeket tartunk, hanem párkacsolatokat gatyába rázó egésznapos tréningeket is. Tájékozódásként érdemes lehet ránézned!
Jó lesz találkozni!
Tudtad?
Szánj egy napot párkapcsolatod problémáinak megoldására és helyezd új alapokra kapcsolatodat. Végy részt pároddal vagy magad, garantáltan új felismerésekkel vesz lendületet a kapcsolat!
Neved, telefonszámod megadása után jelentkezem és egyeztetjük a részleteket!
1 Férfi és 1 Nő TRÉNING
Jelentkezz most!
Hozzájárulok email, edm küldéséhez
1 Férfi és 1 Nő tréningemre. Hamarosan jelentkezem, hogy egyeztessünk pár részletet.

Küldtem visszaigazolást e-mailben!
Nézd meg a postafiókodat!
Köszönöm, hogy eljössz!
Szánj egy napot a szingliséggel kapcsolatos gondjaid megoldására, és találj végre társat, aki tisztel, megért és szeret téged...
Neved, telefonszámod megadása után jelentkezem és egyeztetjük a részleteket!
Szingli Megoldások TRÉNING
Jelentkezz most!
Hozzájárulok email, edm küldéséhez
Szingli Megoldások tréningemre. Hamarosan jelentkezem, hogy egyeztessünk pár részletet.

Küldtem visszaigazolást e-mailben!
Nézd meg a postafiókodat!
Köszönöm, hogy eljössz!
Személyes, 2-3 fős tanácsadás, csak mi ketten és a párod, amennyiben ő is részt vesz. Javaslom!
Neved, telefonszámod megadása után visszahívlak, és egyeztetjük a részleteket!
Párkapcsolati Tanácsadás
Itt jelentkezz!
Hozzájárulok email, edm küldéséhez
Párkapcsolati tanácsadásomra. Hamarosan jelentkezem, hogy egyeztessünk pár részletet.

Küldtem visszaigazolást e-mailben!
Nézd meg a postafiókodat!
Köszönöm jelentkezésed!
A veszekedés lehetőséget teremt arra, hogy a felgyülemlett feszültséget – ami valójában düh - szabadjára engedjük. Éppen ezért nem kellene félni tőle! Kérd el ezt az útmutatót, amiből megtudhatod, hogyan...
Neved, emailcímed megadása után elküldöm számodra ezt az útmutatót!
Veszekedési útmutató!
Használd tudatosan!
Kérd el most!
Hozzájárulok email, edm küldéséhez